3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4819848

Pelikaan: Lucas Francissen, Mohammed El Hajouti (73, Koen de Jong), Jeffrey Nossent, Jesse de Raad, Thomas de Jong, Jordy Leyten, Sybren Bakker, Timo Nossent (84, Cees Groeneveld), Sjoerd Opschoor, Jesper Nossent en Ruben de Raad.

De eerste terugwedstrijd van deze competitie was tegen één van de koplopers, er zijn drie teams die evenveel verliespunten hebben, terwijl Pelikaan nog niet alle tegenstanders heeft gehad, de wedstrijd tegen Streefkerk wordt over twee weken ingehaald. Meestal haalt Pelikaan het beste in zich naar boven tegen hoger geplaatste tegenstanders en net als vorige week was dat nu weer het geval. Ondanks dat het binnen twee minuten al 1-0 stond. Teveel ruimte gevend aan de man aan de linkerkant zorgde ervoor dat Spartaan ’20-spits Nelson Bashir de voorzet achter Pelikaan-keeper Lucas Francissen kon schieten. Maar Pelikaan toonde karakter en kwam tien minuten later weer terug in de wedstrijd. Een corner vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal door Jesse de Raad terug gekopt voor de voeten van zijn broer Ruben de Raad en die knalde de bal hard en hoog achter de keeper en trok de stand weer gelijk: 1-1. Even later een mogelijkheid voor Pelikaan toen Ruben de Raad de bal uit een ingooi doorkopte naar Timo Nossent en die kopte de bal net over de kruising. Rond de 25e minuut was er even een sterke periode voor de Rotterdammers want zij creëerden een drietal mogelijkheden binnen een paar minuten maar de Pelikaan-verdediging hield stand. Na ruim een half uur een enorme kans voor Pelikaan. Een prima voorzet van Timo Nossent precies tussen de keeper en de verdediging in was bestemd voor Jesper Nossent maar die miste de bal op een haar na. Een minuut of vijf later eenzelfde voorzet van Timo Nossent maar nu was er een verdediger die redding bracht voordat er een Peli gevaarlijk kon worden, zo bleef het 1-1 met de rust.

Na de theepauze schroefde Spartaan ’20 het tempo op. Dat resulteerde in zowel de 56e als de 65e minuut in grote kansen voor Spartaan ’20 maar het was vooral keeper Lucas Francissen die de stand op 1-1 hield. Echter, bij die laatste kans maakt hij er een corner van en juist uit die corner sloeg Spartaan ’20 toe. Het was opnieuw Nelson Bashir die er 2-1 van maakte. Vier minuten later gaf Jesper Nossent een voorzet op Ruben de Raad die het leder goed raakte maar recht op de keeper schoot, hij kon de bal niet anders raken dan op deze manier. Nog een paar minuten later onderschepte Ruben de Raad een verkeerde terugspeelbal maar zijn schot was wederom een prooi voor de goede keeper van de tegenstander. Maar een minuut later was hij kansloos op een perfect genomen vrije trap van opnieuw Ruben de Raad en het was 2-2. In minuut 83 bijna de voorsprong voor Pelikaan. Een snelle uitval waarbij Jesper Nossent de bal prima voorzette op de meegelopen Sybren Bakker maar de keeper was net iets sneller bij de bal. Eén minuut voor de officiële speeltijd was verstreken werd het toch weer 3-2 voor Spartaan ’20 toen een voorzet van rechts door invaller Nathan Bernadina werd ingekopt. Pelikaan zette nog één keer aan toen zij in de blessuretijd een corner kregen. Met veel kunst- en vliegwerk hield Spartaan ’20 hun doel schoon. Een paar minuten later werd de wedstrijd beslist, een snelle counter werd gepromoveerd tot doelpunt door de derde goal van Nelson Bashir,   4-2 dus en dat was de eindstand.

Natuurlijk was de overwinning niet onverdiend van Spartaan ’20 maar Pelikaan had zeker wel een gelijkspel verdiend. Het team heeft goed gevoetbald, hard gewerkt maar het stond uiteindelijk met lege handen. Het begint een beetje een trend te worden, niet worden weggespeeld, goed voetballen, hard werken maar niet beloond worden. Maar het kan niet anders dat die beloningen binnenkort wel komen als men op deze voet verder gaat. Over twee weken dus naar Streefkerk, op dit moment de rode lantaarndrager. Maar voor de Peli’s is geen enkele wedstrijd makkelijk, om een resultaat te halen moet er weer volle inzet zijn om weer eens drie punten te pakken.